Jablkový, rýžový nákyp s krémem

28. února 2012 v 0:36 | Madlenka |  Hlavní jídlo
Rýži 250g. opláchneme ve studené vodě, uvaříme za stálého míchání v jednom litru mléka oslazeného cukrem (asi 10 kostek).
Tři vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky ušleháme zvlášť. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem a 5 lžícemi moučkového cukru, přidáme změklé máslo 100g., a šleháme. Nakonec do hmoty vmícháme bílky.
Oloupeme a nastrouháme 4 středně velká jablka na struhadle s hrubými oky. Do vymazané skleněné mísy olejem pokládáme vrstvu rýže, vrstvu strouhaných jablek, které posypeme skořici s cukrem, na to dáme vrstvu krému. Takto vrstvy střídáme a končíme vrstvou rýže.
Jablkový rýžový nákyp pečeme 30 minut v elektrické troubě na 150 °C.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama