Křenová omáčka

8. února 2012 v 0:10 | Madlenka |  Hlavní jídlo
Na křenovou omáčku jsem použila kilo plecka, které jsem nakrájela na kostky, opepřila. Na cibulku nadrobno nakrájenou a osmahnutou jsem přidala kostky masa, nechala osmahnout, aby maso pustilo šťávu. Pak jsem přidala převařenou vodu, půlku malé sklenice krenexu, kostku masoxu a nechala v papiňáku povařit. Když bylo maso měkké, tak jsem omáčku dochutila maličko čtyřbarevným pepřem, soli, přidala mléko, je to dietnější, i když se hodí smetana a klidně i bílý jogurt, nechala povařit, dochutila čtvrt lžičkou podravky. Zahustila světlou, hotovou jíškou.
K tomuto křenovému guláši jako příloha se hodí jak brambory, tak houskový knedlík.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama