Pštrosí vejce s bramborem a špenátem

29. února 2012 v 22:03 | Madlenka |  Hlavní jídlo
Na pštrosí vejce potřebujeme kilo mletého masa, 8 vajec natvrdo uvařených, 1 lžíci podravky, 1 lžičku kari koření, hladkou mouku, dvě vejce do mletého masa, strouhanku, a další tři vejce na obalování. Nejdříve si uvařime vejce natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme. Připravíme si masovou směs, smícháme 1 lžíci podravky s 1 lžičkou kari koření, přidáme dvě syrová vejce, zamícháme, popřípadě zahustíme lžíci hladké mouky. Z těsta tvarujeme masové koule, do kterých vložíme vejce. Obalujeme v trojobalu. Špenát si připravíme klasickým způsobem, používám klasický, mražený kupovaný. Brambory uvaříme a podáváme jak kdo má rád, u nás máme rádi šťouchané. Ze zbytků mletého masa, jsem si připravila kuličky na zítřejší oběd, kde mi zbyla uvařená rýže. Mleté maso jsem s rýži promíchala, udělala si základ malých kuliček, které použijí další den do omáčky.Pštrosí vejce pečeme v troubě přikrytá druhým pekáčkem, obrácíme při pečení.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama