Segedínský guláš z hovězího masa

6. února 2012 v 3:17 | Madlenka |  Hlavní jídlo
Na segedínský guláš používám raději hovězí maso, protože takhle chutná víc rodině. Potřebují kilo hovězího masa nakrájeného na kostky, které opepřím. Jednu středně velkou cibuli nakrájím na kostičky, zpěním na oleji, přidám maso, nechám ho osmahnout až pustí šťávu, popráším ho sladkou, mletou paprikou, přidám malý rajský protlak, kostku masoxu, jednu velkou sklenici ster. sladkokyselého zelí, které jsem si předtím propláchla studenou vodou. Doplním převařenou vodou na obsah akorát, ne řídký, ale ne hustý, přisladím cukrem tak, kdo jak má rád, já dávám tak 8 kostek cukru. Vařím v papiňáku cca 40 minut, podle masa, jaký je to kousek, někdy je tužší, tak 40 minut je akorát. Když je maso měkké, dochutím soli, pepřem nebo podravkou a zahustím světlou hotovou jíškou.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama