Žemlovka s jablky a pudinkem

29. února 2012 v 2:01 | Madlenka |  Moučníky
Na tuto žemlovku potřebujeme dva dny staré, čtyři housky, pokrájené na kostičky, mléko ve kterém ty žemle namočíme, když je nakrájíme na kostičky. Mezitím si uvaříme pudink vanilkový ve 3 dcl vody s vanilkovým cukrem. Jablka asi 4 středně velká si nastrouháme na hrubo. Máslo 10dkg smícháme s cukrem, cca 5 lžícemi moučkového cukru. Přidáme vychladlý pudink, šleháme. Na vymazanou mísu pokládáme vrstvu žemlí, pokápeme rozpuštěným máslem, na to dáme vrstvu nastrouhaných jablek, které posypeme skořicovým cukrem. Na vrstvu jablek navršíme pudinkový krém. Končíme vrstvou žemlí, které pokápeme rozpuštěným máslem. Dáme péct do trouby na 150stupňů cca 30 minut. Doporučuji tuto žemlovku podávat zastudena, druhý den je výborná.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama