Na knedlíky budeme potřebovat 750g. uvařených den předem brambor, 350g. hrubé mouky, 1 vejce, 1/2 kávové lžičky soli, 1 kávovou lžičku prášku do pečiva. Na náplň budeme potřebovat točený salám, dávám 1 podkovu kupovanou v Globusu. Nejdříve si umelu salám, na ručním kuchyňském mlýnku se mi to dělá nejlépe. Ze salámu si lžíci nabírám kousky a udělám kuličky, dělají se velmi snadno, nic víc k tomu nepotřebujeme. Umelu si brambory, které smíchám s moukou, vejcem, soli a práškem do pečiva. Udělám váleček, nakrájím z něj kousky do kterých pak zabaluji salám, knedlíky ve tvaru kuliček vyválím v hladké mouce. Vařím pod pokličkou cca 8 minut od vyplavání knedlíků na povrch. Zelí si propláchnu, nechám vařit bez pokličky, k němu přidám cca 9 kostek cukru, 1 cibuli nakrájenou na kostičky, půl kávové lžičky soli, 1 lžíci oleje. Když je zelí měkké, tak ho zahušťuji světlou, hotovou jíškou.
