Čínské nudle v omáčce z mletého masa

9. března 2012 v 1:06 | Madlenka |  Hlavní jídlo
Na omáčku potřebujeme mleté maso, třeba, když nám zbude, pokud děláme den předtím plněné papriky. Na pekáči si na oleji osmahnu nakrájenou cibulku, přidám anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, když ji mám, osmahnu, ale nemusí být, je to pro lepší chuť. Na to dám mleté maso, které mám ochucené z předchozího dne (tymián, majoránka, podravka,vejce), které podleji vývarem z půl kostky masoxu, který jsem si připravila předem. Maso přikryji druhým pekáčkem a nechám zapékat. Po 15 minutách si maso zkontroluji, pořádně si promíchám, aby se mi nedělala ucelená vrstva, ale takové hrudky, přidám kečup, případně podliji vodou a nechám péct 60 minut pod pokličkou. Maso kontroluji a promíchávám. Po uplynutí hodiny, dochutíme si omáčku, podle toho, jak to každému vyhovuje. Podávám s čínskými nudlemi, které jsem si mezitím stačila uvařit, scedit a prpláchnout horkou vodou. K této omáčce se hodí špagety a jakékoli těstoviny.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama