Dort zastudena, tvarohový z cukrářských piškotů

3. března 2012 v 23:06 | Madlenka |  Moučníky
Na dort potřebujeme 1 balíček cukrářských piškotů, 2 vaničky tučného tvarohu, 120g. moučkového cukru, 2 celá vejce, 120g. rozměklého čerstvého másla, 2dcl. vařícího mléka, 1 mletou želatinu (stejnou, která je na vaječnou tlačenku). Dále budeme potřebovat 2 malé broskvové kompoty, 2 malé meruňkové kompoty, 2 lžíce kakaa. Na želé: 250ml. vody z kompotu meruňkového, 2 kostky cukru, 1 vanilkový pudink.
Do šlehače dáme 2 celá vejce, cukr, šleháme, postupně přidáváme máslo, tvaroh. Do předem nabobtnalé želatiny, kterou si rozpustíme v hrníčku s 5 lžícemi teplé vody, nalijeme 250 ml. vařícího mléka a mícháme, tak dlouho, až se nám želatina v něm krásně rozpustí. Tuto vlažnou směs přidáme k tvarohové směsi a ve šlehači ušleháme. Půlku si odebereme, druhou půlku obarvíme 2 lžícemi kakaa a taktéž ušleháme. Na dno dortové formy jsem dala tmavou tvarohovou směs, abych si mohla kolem dortové formy postavit cukrářské piškoty, u kterých jsem vždy uřízla kulatý konec. Tyto konce jsem pak použila hned na vyložení dortové formy. Na to jsem přidala vrstvu kompotových meruněk. Na tuto vrstvu jsem nalila světlou tvarohovou směs, opět vyložila piškoty, které doporučuji nakrájet na kousky, lépe se ukládají po celé ploše dortové formy. Na to dala vrstvu kompotovaných broskví. Ty jsem si namačkala do směsi tak, aby byly v ní překryté. Dort jsem dala přes noc chladit. Druhý den jsem si udělala želé z 1 pudinku, který jsem rozmíchala ve 100ml. vody, a dala povařit do zbytku vody z kompotu 250 ml. s 2 kostkami cukru. Zatímco se mi želé chladilo, na dort jsem dala vrstvu nakrájeného kompotu z meruněk. Ty pak jsem přelila teplým želé.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama