Holandské řízky

23. března 2012 v 0:28 | Madlenka |  Hlavní jídlo
Na holandské řízky budeme potřebovat 1/2 kg. mletého masa, mléko cca 1.5 dcl, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíci strouhanky, 2 vejce, 20 dkg strouhaného sýra, půl lžíce podravky, půl lžičky kari koření. Strouhanku na obalení řízků. Olej na smažení řízků.
Všechny suroviny na holandské řízky promícháme v míse, pak jen rukama tvoříme řízky, tak jak jsme zvyklí, obalíme je ve strouhance a dáme je smažit, nebo jak jsem to udělala já na plech do horkého oleje dělat v troubě. Podávala jsem je se šťouchanými brambory a tatarskou omáčkou, ale jsou dobré jen tak s chlebem a hořčici, nebo houskou.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama