Plněný paprikový lusk mletým masem

7. března 2012 v 23:41 | Madlenka |  Hlavní jídlo
Potřebujeme papriky na plnění mletým masem (množství paprik si zvolíme podle potřeby), které očistíme od semínek vevnitř, opláchneme ve studené vodě. Dále potřebujeme mleté maso, které jsem ochutila tymiánem, podravkou a majoránkou, přidala dvě celá vejce. Maso pořádně zpracovala. Masem jsem naplnila papriky. Na pekáč jsem nalila olej, na kterém jsem osmažila na kostičky nakrájenou cibulku, zaprášila mletou sladkou paprikou, zalila vývarem z kostky masoxu, přidala kečup, vložila papriky, přikryla druhým pekáčem a nechala v troubě péct cca 1 hodinu na 150 stupňů v elektircké troubě. Během pečení jsem dolévala převařenou vodou z rychlovarné konvice, abych si udržovala šťávu, a otáčela papriky. Pak jsem jen dochutila omáčku soli, pepřem dle potřeby, přidala do omáčky zakysanou smetanu. Nakonec jsem omáčku zahustila světlou hotovou jíškou. Nechala ještě 5 minut v troubě dopéct, bez přikrytí. Podáváme s rýži nebo houskovým knedlíkem.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Marki | 8. května 2013 v 12:26 | Reagovat

To je tedy hnus velebnosti..koukám,že bez glutamátů neuvaříte nic.. O_O

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama