Vepřová krkovice v majolkovém sosu

25. dubna 2012 v 23:19 | Madlenka |  Hlavní jídlo
  • 1 kg krkovičky nebo kýty
  • 2 velké cibule, nakrájené na kostičky, 1 sklenice majonézy nebo tatarky, 200 g strouhané goudy (ale můžete použít i eidam),
  • koření, sůl, majoránka, ale může být čtyřbarevný pepř, nebo pepř s česnekem a chilli, kdo jak má rád
  • Maso osolíme, okořeníme, posypeme kmínem a majoránkou - kdo jí nemá rád, klidně jí vynechá a dá svoje oblíbené koření
  • Maso vložíme do pekáče na kterém už máme na kostičky nakrájenou cibulku, bez oleje na plech dáváme cibulku.
  • Maso natřeme majonézou nebo tatarkou 250g.
  • Všechno zasypeme sýrem.
  • Pekáč zavřeme a strčíme do rozezhřáté trouby a pečeme na 180°C, až je maso měkké. Na pečení nepotřebujeme žádný tuk,
  • ale maso můžeme podlít asi 100 ml horké vody. Pečení trvá asi jen hodinu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Owela | Web | 20. srpna 2012 v 6:11 | Reagovat

Zajímavý blog.

2 f | 6. prosince 2012 v 14:09 | Reagovat

:-!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama