Fazolkový guláš s debrecínskou klobásou

5. května 2012 v 0:39 | Madlenka |  Hlavní jídlo
  • Na guláš potřebujeme 40dkg. bílých fazolek
  • 50 dkg. debrecínské klobásy
  • 1 větší cibuli
  • 1 konzervu loupaných rajčat v rajské omáčce
  • 1 masox
  • 1 středně velkou červenou syrovou papriku
  • 4 lžíce kečupu
  • 2 lžičky sladké papriky
  • Olej, pepř, (já používám dva druhy pepře), pepř čtyřbarevný a pepř chilli s česnekem, oba v mlýnku
  • Světlou, hotovou jíšku
  • Fazolky propláchneme, a necháme nejlépe přes noc ve studeně vodě, kterou pak slijeme, fazolky opět propláchneme.
  • Na oleji osmahnu cibulku nadrobno nakrájenou, přidám debrecínskou klobásku, nakrájenou na kolečka, kterou taktéž osmahnu.
  • Z konzervy vyndám loupaná rajčata nakrájím na plátky a přidám s nálevem do hrnce, zamíchám.
  • Přidám dvě lžičky sladké papriky, 1 masox, 4 lžice kečupu, nakrájenou syrovou papriku na kostičky, vše promíchám.
  • Přidám bílé fazolky, vodu, asi tolik, abych měla požadované množství, počítám s tím, že se mi voda vyvaří.
  • Vše vařím v tlakovém hrnci celou hodinu.
  • Pak jen zahustím světlou, hotovou jíškou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama