Rizoto

25. května 2012 v 2:50 | Madlenka |  Hlavní jídlo
  • Potřebujeme 30 dkg. rýže
  • točený salám (dávám 1 podkovu z Globusu)
  • 1 cibuli
  • 1 konzervu rajčat v konzervě
  • 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi
  • 3 lžíce kečupu
  • sůl, pepř
  • 2 lžičky sladké, mleté papriky
  • 1/2 kostky masoxu
  • trochu hotové světlé jíšky na zahuštění
  • Rizoto dělám nejraději, když mi zbyde rýže, jinak rýži připravuji tak, že ji propláchnu na sítku ve studené vodě, dám do vymazené olejem varné, skleněné mísy, zaleji 1/2 l. vývaru z 1 masoxu, a to celé nechám v troubě přikryté péct 1/2 hodiny při 150 stupních
  • Tohle rizoto je taková rychlovka, ve větším hrnci nechám na oleji zpěnit cibulku, přidám točený salám, zapráším mletou, sladkou paprikou, podleji vodou, přidám konzervu rajčat, zeleninovou směs, kečup, sůl, pepř, masox a nechám podusit. Nakonec přimíchám rýži, a podle toho, jak mám směs hustou buď zahustím troškou světlé, hotové jíšky, nebo někdy ani není potřeba.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama