Jogurtovo-kokosový koláč s vanilkovým krémem, broskvemi a mangovým želé

3. března 2013 v 0:45 | Madlenka |  Moučníky
  • Na těsto:
  • 2 bílé jogurty 250ml.
  • 1 kelímek od jogurtu strouhaného kokosu
  • 2 kelímky polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 kelímek krystalového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • Rama na vymazání plechu a hrubá mouka na vysypání.
  • Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme zvlášť, dáme stranou. Přidáme do těsta až na konec.
  • Žloutky mixujeme s cukrem, přidáme ostatní suroviny, vyšleháme. Nezapomeneme na konec vmíchat bílky.
  • Pečeme 30 minut při 150 stupních C.
  • Necháme vychladnout.
  • Na krém:
  • 1 vanilkový pudink
  • 2 a půl hrnků mléka
  • Uvaříme z toho klasický pudink. Necháme chladnout, občas zamícháme.
  • 20 dkg. másla ušleháme s cukrem, množství asi jako kelímek od jogurtu.
  • Do máslového krému přidáme pudink a vyšleháme. Necháme cca v lednici, aby ztuhnul.
  • Naneseme na koláč.
  • Koláč pokládeme ovocem ( já zvolila kompotované nakrájené na měsíčky broskve).
  • Necháme v lednici opět cca 1 hodinu ztuhnout.
  • Želé:
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 Tang nápoj v prášku
  • kompotovaná šťáva z broskvi doplněná na 500ml. vodou
  • 5 kostek cukru
  • Tang v prášku smíchám s kompotovanou šťávou z broskvi, přidám cukr, nechám povařit.
  • Pudink smíchám s vodou, vliji do směsi z Tangu, než ta se začne vařit a chvilku povařím, stejně jako když dělám klasický pudink.
  • Želé necháme vychladnout, občas promícháme, a ještě teplé zalijeme koláč.
  • Necháme přes noc v lednici vytuhnout.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama