Listopad 2013

Zapečené filé s brambory

16. listopadu 2013 v 20:40 | Madlenka |  Hlavní jídlo
  • Potřebujeme na 2 porce:
  • 5 středně velkých brambor
  • balíček rybího filé 3ks.
  • 2 cibule
  • 3 plátky tvrdého sýra ( může být víc na překrytí celé plochy, nejen filetů)
  • 3 vejce
  • 1 smetaná na vaření 12%
  • olej
  • sůl, pepř
  • kávová lžička rovná podravky
  • Pekáček, v mém případě malý vymažeme olejem.
  • Poklademe vrstvou cibule na plátky nakrájené (dělám ty ptáky v mixeru)
  • Další vrstvu tvoří brambory, které také nakrájím na plátky v mixeru, je to rychlovka.
  • Plátky brambor potřu olejem, jemná vrstva.
  • Posypu soli, pepřem.
  • Pokladu plátky filé, které jsem si předem osolila a opepřila.
  • V půllitrovém hrnečku zašlehám 3 celá vejce se smetanou a lžičkou podravky.
  • Touto směsi poliji celý povrch.
  • Pokladu na file plátky tvrdého sýra, ale je lepší poklást celou plochu.
  • Nechám nejdříve přikryté v troubě péct při 180 stupních, po půl hodině snížím teplotu na 150 stupňů a nechám dopéct.
  • Podávám s tatarskou omáčkou.

Zapečené brambory s párkem

16. listopadu 2013 v 20:36 | Madlenka
  • 4 nožičky vídeňských párků
  • 4 větší brambory
  • 4 vejce uvařena
  • 4 plátky tvrdého sýra
  • 2 cibule
  • 1 smetana na vaření
  • 3 vejce syrová
  • olej
  • sůl, pepř
  • podravka
  • Pekáček potřu olejem, posypu cibuli na kostičky nakrájenou (mohou být plátky)
  • Pokladu párky na plátky nakrájenými.
  • Další vrstvu tvoří brambory, které si nakrájím na kostičky.
  • Posypu to uvařenými vajíčky, které si nakrájím na kostičky.
  • Vše osolím, opepřím.
  • V hrnečku rozkvedlám vejce se smetanou, sýrem na kotky nakrájeným a podravkou.
  • Zaliji touto směsi celý povrch.
  • Nechám péct hodinu přikryté při 150 stupních C.

Zapečená krkovička s bramborem a smetanou

16. listopadu 2013 v 20:23 | Madlenka |  Hlavní jídlo
  • 2 cibule
  • 1 kg. krkovičky
  • 6 středně větších brambor
  • 1 červená paprika
  • 1 smetana na vaření 12%
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 10dkg. tvrdého sýra Eidam
  • 1 balení anglické slaniny
  • sůl, pepř, mletá sladká paprika, gulášové koření
  • olej
  • Pekáč vymažu olejem.
  • Posypu nadrobno nakrájenou cibulkou po celém povrchu pekáče.
  • Maso si nakrájím na kostky, kdo má rád, nechá plátky.
  • Maso okořením, pořádně promíchám.
  • Pokladu po celém pekáči. Brambory oloupu, nakrájím na kostky a pokladu na plech. Přidám nadrobno nakrájenou papriku, také anglickou slaninu.
  • Hořčici si rozpustím v 1 dcl horké vody a zalijí maso.
  • Nakonec maso zaliji smetanou.
  • Nechám v troubě péct 60 minut při 150 stupních C.
  • Poté pekáč vyjmu, posypu povrch nakrájeným na kostičky sýrem, nebo je možné sýr nastrouhat a posypat maso.
  • Dám zapéct ještě na 10 minut