Duben 2014

Kokosová buchta zalitá šlehačkou

27. dubna 2014 v 22:42 | Madlenka |  Moučníky
  • Na těsto potřebujeme
  • 2 sklenice polohrubé mouky
  • 1 sklenice moučkového cukru
  • 1 sklenice mléka
  • 1/2 sklenice oleje
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • Vejce ušleháme s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme mouku, kypřící prášek, mléko, olej, vždy postupně šleháme.
  • Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Těsto posypeme 1 sklenici strouhaného kokosu smíchaného s 1/2 sklenici moučkového cukru.
  • Dáme péct do předehřáté trouby a pečeme 30 minut při 150 stupních C.
  • Těsto hned po vyjmutí z trouby polijeme 1 smetanou na šlehání 33%.

Salát ze ster. kukuřice

21. dubna 2014 v 0:41 | Madlenka |  Ostatní
  • Zdroj: http://www.svetvomne.sk/recept/857/Lahodkovy-kukuricovy-salat-recept
  • Nedoporučuji do salátu přidávat kečup, ocet a olej.
  • Přidala jsem kečup (jen malou čajovou lžičku), předtím jsem ochutnala bez kečupu a chutnal mi salát víc.
  • Ocet a olej jsem tam nedávala vůbec oproti původnímu receptu, a chutná dobře, ale ten kečup asi podle chuti každého, mě s kečupem salát chutnal o trošku méně.
  • Jinak ho doporučuji je skvělý.

Mazanec tvarohový

21. dubna 2014 v 0:30 | Madlenka |  Moučníky

Dort - Lehký vánek

18. dubna 2014 v 16:48 | Madlenka |  Moučníky
  • 1 pomazánkové máslo
  • 1 smetana na šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 žloutky
  • 3 bílky
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 sáček dětských piškotů
  • 250 ml neslazené černé kávy
  • Granko, nebo strouhaná čokoláda na posypání
  • 2 lžíce rumu do kávy, ale nemusí být
  • Žloutky mixovat s cukrem moučkovým a vanilkovým.
  • Přidat pomazánkové máslo, ušlehanou šlehačku.
  • Nakonec vmíchat bílky.
  • Na dno dortové formy pokládat piškoty namáčené v černé kávě s rumem.
  • Vzniklý krém položit na piškoty.
  • Střídavě pokládat vrstvy, končit krémovou.
  • V lednici necháme ztuhnout přes noc.
  • Je to lehké, nadýchané jako vánek.

Bábovka z mletého masa

15. dubna 2014 v 19:58 | Madlenka |  Hlavní jídlo
  • 1 kg. mletého masa
  • 1 lžíce rovná Podravky
  • 1/2 lžičky kari koření
  • česnek
  • majoránka
  • 2 vejce syrová
  • Všechny suroviny promícháme a necháme mleté maso odležet.
  • Mezitím si nakrájím papriky na kostičky ( použila jsem tři půlky paprik a to zelenou, červenou a žlutou).
  • Silikonovou bábovkou formu jsem vymazala olejem, obložila plátky anglické slaniny.
  • Formu jsem naplnila 1/4 směsi mletého masa.
  • Na to jsem rozložila tři druhy smíchané papriky, kterou jsem měla nakrájenou na kostičky a vzájemně promíchanou. (Papriky mohlo být víc, dělala jsem to na zkoušku).
  • Další vrstvu tvořila směs mletého masa.
  • Na ní jsem položila 4 vejce předem uvařena natvrdo.
  • Poslední vrstvu opět tvořilo mleté maso.
  • Silikonovou formu jsem přikryla alobalem a dala na plech péct při 150 stupních C. cca 1 hodinu.
  • Poté jsem sundala alobal ze silikonové formy a silikonovou formu otočila. Při otáčení doporučuji opatrnost, vytéká horká šťáva, na tu se musí dát pozor.
  • Proto při této otáčecí manipulaci doporučuji se soustředit a být opatrný.
  • Přetočenou bábovku jsem měla opět na plechu a pekla jsem mleté maso dalších cca 30 minut.