Duben 2017

Znojemská z elektrického tlakového hrnce

25. dubna 2017 v 1:49 | Madlenka |  Hlavní jídlo
  • Maso hovězí 1kg.
  • 2 cibule
  • Vývar
  • 4 kuličky anglického koření
  • 5 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy
  • 5 sladkokyselých okurek
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 lžíce laku od okurek
  • sůl, pepř
  • olej
  • jíška na zahuštění
  • Maso vcelku osolíme, opepříme, popřípadě protkáme slaninou.
  • Osmahneme krátce z každé strany na oleji.
  • Maso dáme stranou.
  • Na výpeku z masa osmahneme cibulku.
  • Zalijeme vývarem, přidáme koření, přidáme maso a necháme v tlakovém hrnci vařit až je maso měkké.
  • Maso vyndáme, omáčku dochutíme kečupem, hořčici, přidáme okurky na plátky nakrájené, lak z okurek.
  • Povaříme, zahustíme světlou hotovou jíškou.

Celerový salát

25. dubna 2017 v 1:45 | Madlenka |  Ostatní
  • malá sklenička ster. celeru kostičky (propláchnout ve studené vodě)
  • malá plechovka ster. kukuřice
  • půl plechovky velkého ananasu kostičky
  • 10 dkg. nakrájeného šunkového salámu
  • 10 dkg tvrdého strouhaného sýra
  • 125 g. majolky
  • Celer, kukuřici a ananas scedit.
  • Smíchat s nastrouhaným sýrem, a šunkovým, nakrájeným salámem.
  • Nakonec vmíchat majolku.

Domácí krowki

21. dubna 2017 v 0:15 | Madlenka |  Ostatní
  • 2 sklenice polotučného mléka
  • 2 sklenice cukru krystal
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 kostky másla
  • Vše necháme vařit v hrnci na velmi mírném ohni za stálého míchání, nejméně 1a 1/2 hodiny.
  • Hned za tepla nalijeme do formy vyložené potravinovou formou (lépe se nám budou vyndávat)
  • Necháme ztuhnout přes noc, další den nakrájíme.

Bramboráková bábovka

21. dubna 2017 v 0:05 | Madlenka |  Ostatní
  • 1 kg. brambor nastrouhaných na hrubá oka
  • 10 dkg. anglické slaniny nakrájené na kostičky
  • 20.dkg salámu Gothajík nakrájeného na kostičky
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1/4 lžičky čubricy
  • 1/4 lžičky koření na sekanou
  • 1/4 lžičky majoránky
  • 1/4 lžičky soli
  • stroužek česneku
  • pepř
  • Nastrouhané brambory necháme v míse.
  • Mezitím si připravíme:
  • Na pánvi si osmahneme anglickou slaninu, přidáme nakrájený na kostičky Gothajík, osmahneme, naposled přidáme cibulku nakrájenou na kostičky, vše osmahneme.
  • Směs z pánve přidáme do mísy s nastrouhanými bramborami.
  • Přidáme vejce, koření, hladkou mouku.
  • Zamícháme a dáme do formy vymazané olejem péct.
  • Pečeme první půl hodinu při 150C přikryté alobalem.
  • Další půl hodinu bez alobalu.
  • A další půl hodinku opět přikryjeme alobalem a hlídáme, dle možnosti své trouby.

Bůček s barbecue omáčkou

20. dubna 2017 v 23:58 | Madlenka |  Hlavní jídlo
  • Kečup 5 lžic
  • Med 2 lžíce
  • Hořčice 1a1/2 lžíce
  • Sojová omáčka 1 lžíce
  • Sladká paprika 1 lžička
  • Rajský protlak 2 lžičky
  • Česnek 1 lžička
  • Sůl 1/2 lžičky
  • Voda 50 ml.
  • Ze surovin připravíme omáčku, kterou zahřejeme, promícháme, aby se všechny přísady promísily.
  • Bůček osolíme, opepříme, potřeme vychladlou barbecue omáčkou, necháme odležet přes noc.
  • Druhý den pečeme na 150 stupních cca 2 hodiny, vodu když tak ještě přidáme, dalších 50 ml. při podlévání.

Mrkvová pomazánka

20. dubna 2017 v 23:34 | Madlenka |  Pomazánky
  • 2 středně velké mrkve
  • 2 obdélníčky taveného sýra Apetito (může být i jiný tavený)
  • 3 ster. okurky
  • 2 uvařená vejce
  • 125 g. majolky
  • 1/2 cibule
  • Mrkev syrovou nastrouháme na jemné nudlíčky. Okurky, vejce a cibuli nakrájíme na kostičky. Přidáme k nastrouhané mrkvi.
  • Přidáme tavený sýr a majolku a vyšleháme.