Srpen 2017

Pizza

27. srpna 2017 v 1:58 | Madlenka |  Ostatní
  • Těsto
  • 1 kelímek pomazánkového másla
  • 1 kelímek hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • Na potření
  • 4 lžíce kečupu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžičky cukru
  • 1 lžička octa
  • 1 lžíce oleje
  • Směs na potření si zahřejeme, aby se spojily všechny suroviny, pak namažeme na předem vypracované těsto, které jsme uložili na půl hodiny odležet do lednice.
  • Okořeníme směsi na pizzu, a kdo jak má rád (bazalka, oregano), navrch přidáme to, co máme rádi (salám, sýr, rajčata).
  • Pečeme 20 minut.

Moučník z jogurtů

20. srpna 2017 v 1:10 | Madlenka |  Moučníky
  • 800g. broskvových jogurtů (neměla jsem, dala jsem meruňkový a také dobrý)
  • 5 vajec
  • 2 vanilkové pudingy
  • 1/2 sklenky cukru moučka
  • 1/2 sklenky oleje
  • 1x be-be sušenky
  • Ušlehala jsem bílky s cukrem a dala na chvilku do lednice.
  • Do druhé nádoby jsem dala žloutky, které jsem mixovala s jogurty, olejem a pudingem v prášku.
  • Do jogurtového těsta jsem přidala ušlehané bílky s cukrem a jemně promíchala.
  • Pekáč jsem vymazala Ramou a vysypala hrubou moukou.
  • Vyložila ho sušenkami be-be a zalila to těstem z jogurtů.
  • Pekla jsem přikryté 40 minut na 150 C. Pak odkryté dalších 20 minut při 125 stupních C. Nakonec jsem troubu vypnula a dopékala při zbytkovém teple z trouby dalších 20 minut.
  • (To pečení je u každého individuální, jak komu peče trouba, já jsem podala svůj styl.)

Dušené fazolky s mrkví, kuřecím masem a smetanou

10. srpna 2017 v 4:18 | Madlenka |  Hlavní jídlo
  • 1 sáček zmrazených fazolek
  • 1 cibule
  • 1 strouhaná mrkev
  • 1 kuřecí prsíčko
  • 1 lžička podravky
  • 1/2 kostky masoxu
  • 1 smetana na vaření
  • koření: bazalka, oregano, čubrica (nemusí být, já to tam dala)
  • olej
  • voda na podlití
  • 1 lžíce hotové světlé jíšky
  • Na oleji osmahnout cibulku na kostičky nakrájenou. Pak přidat kuřecí prsíčko nakrájené na kostky, nechat osmahnout. Zalit vodou, přidat fazolky, mrkev, masox, podravku a nechat dusit. Přidat smetanu.
  • Ke konci dochutit kořením. Nechat zahustit hotovou světlou jíškou.

Květák prošpikovaný šunkou a sýrem pečený vcelku

3. srpna 2017 v 1:24 | Madlenka |  Hlavní jídlo
  • Celý květák uvaříme dopoloměkká, necháme vychladnout.
  • V květáku si uděláme otvory, ty vyplníme anglickou slaninou a tvrdým sýrem.
  • Květák dáme do vymazané olejem formy.
  • Podlijeme smetanou s rozkvedlanými vejci a strouhaným sýrem.
  • Pokápeme kečupem.
  • Necháme péct.
  • Ke konci pečení posypeme zbylým strouhaným sýrem, aby se udělala pěkná kůrka.

Těstoviny se zeleninou

3. srpna 2017 v 1:10 | Madlenka |  Hlavní jídlo
  • 1/2 balíčku těstovin
  • 1/2 balíčku mražené zeleniny
  • 1/4 balíčku mražené fazolky (nemusí být, ale měla jsem rozdělanou v mrazáku, tak jsem ji dodala také)
  • 1 balíček anglické slaniny (10 dkg.)
  • 1 cibule (středně velká)
  • 2 lžičky rajčatového protlaku
  • 2 lžíce kečupu
  • olej
  • Koření: Podravka, medvědí sůl, bazalka, oregano, polévková vonička. (Jinak každý si to přichutí podle sebe, já vždy s kořením experimentuji)
  • Uvaříme si dopředu široké nudle, nebo jiné těstoviny.
  • Těstoviny scedíme a necháme okapat.
  • Na oleji osmahneme cibulku, přidáme anglickou slaninu a osmažíme.
  • Zalijeme vodou, přidáme rajský protlak, kečup, mraženou zeleninu, koření a necháme podusit do změknutí.
  • Těstoviny smícháme s omáčkou a prohřejeme.