Dršťková polévka z tlakového hrnce

16. listopadu 2017 v 21:05 | Madlenka |  Polévky
  • 1 kg. drštěk
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • paprika mletá sladká 2 až 3 lžičky
  • půl lžičky pálivé papriky
  • cibule 2
  • bobkový list
  • 5 kuliček černého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • olej
  • sušený česnek
  • majoránka
  • masox
  • sůl, pepř
  • hotová jíška
  • Dršťky předem pořádně propláchneme ve studené vodě.
  • Dáme vařit samotné do tlakového hrnce cca 40 minut.
  • Poté dršťky scedíme, znova pořádně propláchneme ve studené vodě.
  • Opět je dáme vařit do tlakového hrnce, ale přidáme do vody lžičku soli, 1 celou cibuli, bobkový list, černý pepř a nové koření.
  • Vše necháme povařit 35 minut.
  • Dršťky scedíme, ale vodu z nich si necháme.
  • V hrnci na oleji osmahneme cibulku, přidáme papriku sladkou a pálivou, necháme chvilku osmahnout.
  • Zalijeme vývarem z dršťek.
  • Přidáme zeleninu, stačí opravdu trošku, abychom nepřebili chuť, nebo ji tam nemusíme dávat. Přidáme masox, sušený česnek, necháme povařit do změknutí zeleniny.
  • Mezitím si nakrájíme dršťky, které přidáme do polévky.
  • Necháme povařit, dochutíme a zahustíme hotovou světlou jíškou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Aktuální články

Reklama