Duben 2018

Kotleta na přírodní způsob z elektrického tlakového hrnce

21. dubna 2018 v 3:08 | Madlenka |  Hlavní jídlo
  • Kotleta 1kg
  • sůl, pepř
  • mletý česnek
  • koření na krkovičku
  • sladká paprika
  • hořčice 1 lžíce
  • kečup 1 lžíce
  • worcester 1/4 lžičky
  • sojová omáčka 1/4 lžičky
  • magi klasik 1/4 lžičky
  • 1/4 masoxu
  • cukr 1 lžička
  • cibule 1 velká
  • Kotletu nakrájíme, posypeme kořením, kromě papriky, tu použijeme až budeme připravovat omáčku.
  • Kotletu naložíme na noc.
  • Druhý den kotletu osmahneme krátce na oleji, odložíme stranou. Ve zbylém tuku osmahneme cibulku, přidáme papriku, hořčici, masox, kečup, worcester, sojovku, magi. Vše chvilku povaříme. Do elektrického tlakového hrnce vložíme maso, zalijeme omáčkou, necháme povařit 25 minut.
  • Maso vyjmeme, omáčku dosladíme, popřípadě dochutíme, jak to máme rádi, zahustíme.

Pečené kuřecí stehýnka s rýži a zeleninou.

21. dubna 2018 v 3:04 | Madlenka |  Hlavní jídlo
  • 2 kuřecí stehýnka
  • 2 sklenky rýže
  • 4 sklenky vody
  • 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1/2 kostky masoxu
  • sladká mletá paprika 1 lžička
  • sůl, pepř
  • Koření (kdo co má rád) já dala sušený česnek, trochu kari
  • Kuře omyjeme, osušíme, osolíme, posypeme sušeným česnekem.
  • Mezitím si na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mletou sladkou papriku, zalijeme vodou.
  • Přidáme masox, rajský protlak, zeleninu, necháme povařit do rozpuštění masoxu.
  • Přidáme propláchnutou rýži, případně dolijeme vodu, tak, aby rýže byla ponořená, vše řádně zamícháme.
  • Na olejem vymazaný pekáč vylijeme rýži se zeleninou, urovnáme, na to položíme kuře, které si potřeme olejem smíchaným s grilovacím kořením nebo paprikou. Kuře dopředu neopékám, vkládám ho na rýžovou směs sýrové.
  • Pekáč přiklopím a dám péct při 150 C 50 minut. Pak vypnu troubu a nechám 10 minut kuře dojít.
  • Teplotu pečení ať si každý reguluje jak je zvyklý u své trouby, moje trouba peče moc, tak ji nechávám na 150 C.

Pečená bílá klobása

21. dubna 2018 v 2:55 | Madlenka |  Hlavní jídlo
  • Bílou klobásu stočíme do šneku.
  • Obalíme v trojobalu a pečeme v troubě odkryté.

Hovězí maso s mrkvi a celerem

21. dubna 2018 v 2:37 | Madlenka |  Hlavní jídlo
  • Hovězí maso přední 1kg.
  • mrkev cca 2 ks.
  • celer cca půl množství co mrkve
  • 2 cibule
  • 1 kostka masoxu
  • 2 lžičky papriky sladké
  • 1/2 lžičky papriky mleté
  • 2 lžičky rajského protlaku
  • sůl, pepř
  • mletý česnek
  • bobkový list
  • Na oleji osmahnu cibulku, pak osmahnu maso, které jsem si předem osolila, opepřila, posypala sušeným česnekem.
  • Přidám sladkou a mletou papriku, osmahnu krátce, podliji vodou. Dodám masox, rajský protlak.
  • Přidám mrkev a celer a nechám vše povařit v tlakovém hrnci 35 minut, nebo do doby, než je maso měkké.
  • Nezahušťuji, je tam zelenina, není potřeba.