Květen 2018

Buchta s broskvemi

10. května 2018 v 3:13 | Madlenka |  Moučníky
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřící prášek
  • 2 vejce
  • kompotované broskve
  • Zvlášť vyšleháme bílky.
  • Pak ušleháme žloutky s vanilkovým cukrem, přidáme postupně moučkový cukr, olej, mouku, mléko, kypřící prášek.
  • Vše vyšleháme, přidáme předem ušlehané bílky.
  • Pokládeme ovocem.
  • Pečeme 40 minut.

Želatinovec

10. května 2018 v 3:06 | Madlenka |  Moučníky
  • 1 Cukrárenské želé červené
  • 1 Cukrárenské želé žluté
  • 1 želatina v sáčku nebo plátky
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 šlehačky v sáčku +250 ml mléka (oboje vyšlehat)
  • 250 ml. mléka
  • Nejdříve si připravíme cukrárenské želé zvlášť červené a žluté podle návodu, místo vody můžeme použit kompotovou šťávu pokud máme.
  • Cukrárenské želé necháme ztuhnout přes noc.
  • Druhý den si vyšleháme 2 šlehačky v prášku s 250 ml. mléka.
  • Dalších 250 ml. mléka necháme povařit.
  • V hrníčku si necháme nabobtnat želatinu v 6 lžících teplé vody. Tu přelijeme vroucím mlékem (nevaříme). Necháme vychladnout.
  • Ztuhlé cukrárenské želé nakrájíme na kostky, smícháme se šlehačkou a vychladlým mlékem. Osladíme moučkovým cukrem dle chuti. Opět necháme ztuhnout přes noc.